Beau’s Bar à Vins

Spijs en wijn onlosmakelijk verbonden met Restaurant Beau

Om die reden hebben we het intiatief genomen om voor u op regelmatige basis een wijnproeverij/ diner met diverse wijnen te organiseren, onder de naam Beau’s Bar à Vins.

Maandelijks brengen wij een wijnregio of wijn onder de aandacht. Een representant van een specifiek wijnhuis laat u kennis maken met de geschiedenis, van het huis en zijn wijn. Voor de combinatie met deze wijnen stelt onze chefkok en tevens vinoloog, Laurence Veulings, een 4-gangen menu met specialiteiten uit de wijnregio samen, zodat u de combinatie van de spijs en wijn kunt proeven.

Januari 2018

In de maand januari 2018 hebben we met medewerking van Sauter, het wijnhuis uit de Rhône van Familie Perrin uitgenodigd om het startsein voor onze Beau’s Bar à Vins te geven.

29 januari 2018 aanvang 17:30 uur

De wijnen van de familie Perrin
De wijnen van de familie Perrin behoren tot de top van de internationale wijnwereld. Vijf generaties lang is de familie actief in de zuidelijke Rhônevallei met 325 hectare aan wijnen zoals Vinsobres, Gigondas en Vacqueyras en niet te vergeten de Châteauneuf- du-Pape. Château de Beaucastel is het vlaggenschip van de familie Perrin en werd  in 1991 al de beste wijn ter wereld genoemd door “The Wine Spectator” en anderen.

De wijnen van Angelina Jolie & Brad Pitt
De Rockstar onder de wijngoederen van de Provence is Château Miraval, sinds jaren in het bezit van Angelina Jolie en Brad Pitt, maar de familie Perrin is de wijnmaker van deze roséwijn. Château Miraval vond in 2012 een plaats in de lijst van de 100 beste wijnenlijst van “The Wine Spectator”.

Landgoed Brakkesteyn organiseert op maandag 29 januari a.s. een wijnproeverij in samenwerking met wijnleverancier Sauter en het gerenommeerde wijnhuis van de familie Perrin.

Vanaf 17:30 uur kunnen wijnliefhebbers, onder leiding van Maxence Moutet van de familie Perrin, kennis maken met deze unieke wijnen.

Aansluitend verzorgt onze Chef-kok Laurence Veulings  een 4-gangen diner met producten uit de Zuid Rhône en bij iedere gang wordt een bijpassende Perrin wijn geschonken, waaronder zowel een rode als een witte Château de Beaucastel.

Februari 2018

In februari is het Elzasser wijnhuis Léon Beyer uit Eguisheim onze gast. We zullen hun mooie wijnen proeven met aansluitend een diner samengesteld met de specialiteiten uit de Elzas.

Wijnhuis Léon Beyer

Het huis Beyer is gevestigd in een voormalige pleisterplaats aan de rand van het prachtige plaatsje Eguisheim. Sinds 1580 is de familie Beyer al in Eguisheim werkzaam in de wijn. In 1867 werd het handelshuis opgericht. De filosofie van de familie is dat men wijnen wil maken die volledig zijn uitgegist en dus geen onnodige restsuikers bevatten. De stijl van hun wijnen is daardoor licht, rank en elegant met fijne en subtiele aroma’s, die een schone smaak in de mond achterlaten. Dat dit wordt gewaardeerd door de Franse gastronomie moge blijken uit het feit dat vrijwel alle driesterrenrestaurants in Frankrijk een of meer wijnen van Beyer op hun kaart voeren.

Amuse Elzasser wijngaardslakje

Muscat d´Alsace 2015

Terrine van ganzenlever met getruffeerde brioche

Muscat d´Alsace 2015

Met bladerdeeg overkapte paddenstoelensoep

Pinot Blanc 2015

Gepocheerde rogvleugel op riesling zuurkool, beurre-blancsaus

Riesling 2016 `Maitre Cuisiniers de France `

Suprême van fazant op een quiche Lorraine in een fazantenjus

Rouge d ´Alsace, 2015, Pinot Noir ´

Munster met kummel

Pinot gris 2010, Cuvée des Comtes d´Eguisheim

Petits fours van het huis en chocolade, café of thee

Gewurztraminer 1998 , Selection des Grains Nobles

Maart 2018

In maart zullen we het prestigieuze Champagne huis Bollinger ontvangen. Hun representant laat ons een kijkje nemen in wonderlijke wereld van de Champagne. Ook hier hebben we een gastronomische uitdaging aangenomen door met een keur van hun Champagnes te koken.

Meld u nu aan!

2018-02-20T13:24:49+00:00